3 tipp hogyan éld túl a nyarat

delegálás

Élveznéd a nyarat, pihennél, utaznál, de nem mersz szabadságra menni? Félsz, hogy nem érnek el a vevőid, nem haladnak a kiszállítások, leáll a vállalkozásod?

delegálás

Többféle módszer létezik arra, hogyan lehet élvezni a szabadságot úgy, hogy az üzlet is megy.  Ezekből gyűjtöttem össze hármat:

1. Dolgozz előre!

Készítsd el előre az ajánlataidat, a posztjaidat és ütemezd be az e-mailküldést, a posztolást. Tény, hogy nem minden feladatot lehet előre elvégezni, és az is igaz, hogy ez a módszer plusz munkát jelenthet a szabadság előtt, de vitathatatlanul hatékony.

2. Delegálj!

A legjobb módszer arra, hogy tehermentesítsd magad (nem csak a szabadság idejére), illetve motiváld a kollégáidat. A delegálás erősíti a bizalmat és az elkötelezettséget. Ahhoz, hogy sikeresen tudj delegálni, először is ismerned kell a munkatársaid képességeit, miben erősek és miben szorulnak támogatásra. Ha ezzel tisztában vagy, csak kövesd a következő hat lépést:

 

  1. Határozd meg pontosan az elvégzendő feladatot.
  2. Válaszd ki a megfelelő embert.
  3. Mondd el, miért delegálsz.
  4. Adj pontos és részletes instrukciókat.
  5. Adj meg minden segítséget.
  6. Ellenőrizd a munkát és adj visszajelzést.

3. Szervezd ki a feladataidat!

A kiszervezés a költségcsökkentés és ezáltal a nyereségnövelés remek eszköze. És nem utolsósorban kitűnő módszer munkafolyamataink hatékonyságának növelésére. Nem elhanyagolható érv a kiszervezés mellett az sem, hogy szakértőkre bízhatjuk a feladatainkat. Olyan szakemberekre, akik kiegyensúlyozott, állandó színvonalú munkát végeznek.

De kinek és mit szervezzünk ki?

  1. Írj egy listát az ismétlődő feladataidról, azokról, amik elveszik az idődet más, számodra fontosabb feladatoktól. Ilyen lehet például pénzügyi kimutatások készítése, közösségi média posztok írása, ajánlatok küldése.
  2. Írd a kiválasztott feladatok mellé, milyen tudásra, képességre van szükség az elvégzésükhöz. A kimutatások elkészítéséhez például jól jön az excel tudás, szövegíráshoz pedig a szövegírói tapasztalat.
  3. Ezek után már csak meg kell találnod azt a megbízható vállalkozást, amelyik az adott feladatra specializálódva kínál szolgáltatást rögzített áron, járulékos költségek nélkül.

Alkalmazhatod ezeket a módszereket külön-külön, de együtt is. Remélem, hogy ezek a tippek segítenek neked abban, hogy felhőtlenül élvezd a nyarat.

 

3 tipp hogyan éld túl a nyarat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top