Megvannak a jövő évei céljaid. Hogyan tovább?

feladatmeghatározás

Évtervezés kisokos 2.

A következő lépés a tervezésben a célok eléréséhez szükséges feladatok és határidők meghatározása.

✔ A feladatoknak a célokhoz hasonlóan konkrétaknak és megvalósíthatóknak kell lenniük, és valóban az adott cél elérését kell támogatniuk. Például ha a bevétel növelése a cél, gyűjts össze minden feladatot, ami ezt támogatja például marketing kampányok, új termék értékesítése.

✔ Figyelj arra, hogy a feladatok mérhetőek legyenek. A példánknál maradva, tudnod kell, hogyan méred, mennyi plusz vevőt és értékesítést hoznak az egyes kampányok.

✔ Ha készen van a lista a feladatokról, határozd meg a feladatok határidejét. Vedd figyelembe, a feladatok sorrendiségét és azt, körülbelül mennyi ideig tart egy feladat elvégzése.

✔ Minden feladathoz rendelj felelőst és legyen felelőse a koordinációnak, aki ellenőrzi, hogyan halad a feladatok teljesítése, hány százalékban teljesült a cél.

✔ Részletesen beszéld meg a célt és a feladatokat az érintett kollégákkal. Határozzátok meg milyen gyakran egyeztettek a haladásról.  Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a saját feladatával, annak határidejével és nem utolsó sorban azzal a céllal, amit el akartok érni.

❗ Időről-időre vizsgáld meg, a jó irányba haladtok-e, valóban támogatják-e a feladatok a kitűzött célt. Ezért is fontos a mérhetőség, hogy mindig pontosan tudd hol álltok a cél elérésében. Ha szükséges módosíts a feladatokon vagy ezek prioritásán.

Megvannak a jövő évei céljaid. Hogyan tovább?

One thought on “Megvannak a jövő évei céljaid. Hogyan tovább?

  1. Wow wonderful blog layout How long have you been blogging for you make blogging look easy The overall look of your site is great as well as the content

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top