Megvannak a jövő évei céljaid. Hogyan tovább?

feladatmeghatározás

Évtervezés kisokos 2.

A következő lépés a tervezésben a célok eléréséhez szükséges feladatok és határidők meghatározása.

✔ A feladatoknak a célokhoz hasonlóan konkrétaknak és megvalósíthatóknak kell lenniük, és valóban az adott cél elérését kell támogatniuk. Például ha a bevétel növelése a cél, gyűjts össze minden feladatot, ami ezt támogatja például marketing kampányok, új termék értékesítése.

✔ Figyelj arra, hogy a feladatok mérhetőek legyenek. A példánknál maradva, tudnod kell, hogyan méred, mennyi plusz vevőt és értékesítést hoznak az egyes kampányok.

✔ Ha készen van a lista a feladatokról, határozd meg a feladatok határidejét. Vedd figyelembe, a feladatok sorrendiségét és azt, körülbelül mennyi ideig tart egy feladat elvégzése.

✔ Minden feladathoz rendelj felelőst és legyen felelőse a koordinációnak, aki ellenőrzi, hogyan halad a feladatok teljesítése, hány százalékban teljesült a cél.

✔ Részletesen beszéld meg a célt és a feladatokat az érintett kollégákkal. Határozzátok meg milyen gyakran egyeztettek a haladásról.  Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a saját feladatával, annak határidejével és nem utolsó sorban azzal a céllal, amit el akartok érni.

❗ Időről-időre vizsgáld meg, a jó irányba haladtok-e, valóban támogatják-e a feladatok a kitűzött célt. Ezért is fontos a mérhetőség, hogy mindig pontosan tudd hol álltok a cél elérésében. Ha szükséges módosíts a feladatokon vagy ezek prioritásán.

Megvannak a jövő évei céljaid. Hogyan tovább?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top