Folyamatfejlesztés és vezetői magány

Vezetői magány

Neked is ismerős? Vannak olyan kérdések, ötletek, problémák, amiket cégvezetőként  nincs kivel megbeszélned? Nem akarod terhelni a családodat, a barátaidat a céges ügyeiddel, de nincs más, akivel őszintén tudnál beszélni ezekről a témákról?

Vető Zsuzsi üzleti coachcsal éppen arról beszélgettünk, milyen konkrét esetekben hogyan tudjuk a folyamatfejlesztést és az üzleti coachingot ötvözni, amikor szóba került a vezetői magány.

De mi is az a vezetői magány?

A vezetői magány az helyzet, amikor a vezető úgy érzi, hogy nincs megfelelő támasza a döntéshozatali folyamatokban, nehézségei vannak a stressz vagy akár a siker kezelésében. Gyakori jelenség, amivel számtalan esetben találkozom én is a folyamatfejlesztés projekteken.

A vezetői magány több okra vezethető vissza:

  1. A vezetők általában kevés olyan emberrel vannak körülvéve, akikkel őszintén megoszthatják a gondolataikat és az aggodalmaikat. A döntéseiket befolyásoló tényezők és a döntések következményeinek súlya miatt gyakran érzik elszigeteltnek magukat.
  2. A családot, a barátokat nem akarják a vállalati problémákkal, kérdésekkel terhelni vagy nem jutnak előbbre az ő tanácsaikkal.
  3. A vezetői magányhoz hozzájárulhat az időhiány és a túlmunka is. A cégvezetők legtöbbször kevés időt szánnak arra, hogy egy coachcsal vagy mentorral beszéljenek, aki segíthet a magányuk feloldásában.

Zsuzsi elmesélte, hogy az egyik ügyfele fél éve halogatott egy döntést, amit hat alkalom, azaz hat óra alatt sikerült az ő segítségével meghoznia. Ezzel egy időben az ügyfél elmondta azt is, hogy teljesen nyugodt a döntéssel kapcsolatban, és így a korábbi elképzelései, tervei végre helyet kaptak a vállalkozásában. Lelkesen vágott neki az újonnan nyílt lehetőségeknek, és már nem gátolták a korábbi félelmei, aggodalmai.

Fontos tehát, hogy a vezetők tudatosan kezeljék a vezetői magányt, merjenek szakértői segítséget kérni, mert az elszigeteltség negatívan hat a döntéshozatalra és befolyásolja a teljesítményt. És ha a cégvezető tud dönteni, nő a folyamatfejlesztés eredményessége is.

Folyamatfejlesztés és vezetői magány

3 thoughts on “Folyamatfejlesztés és vezetői magány

  1. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

  2. Nice blog here! Also your site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  3. Bwer Pipes: Leading the Way in Agricultural Irrigation Technology: Revolutionize your irrigation practices with Bwer Pipes’ innovative solutions. Our cutting-edge sprinkler systems and durable pipes are engineered to withstand the harsh conditions of Iraqi agriculture, ensuring optimal water usage and crop growth. Learn More

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top