Folyamatfejlesztés lépései – így növeld céged hatékonyságát!

Folyamatfejlesztés lépései - így növeld céged hatékonyságát!

A folyamatfejlesztés nem csak egy divatos kifejezés vagy egy elméleti fogalom; ez egy gyakorlati és hatékony módszer arra, hogy a vállalatok teljesítményét a csúcsra járassák. A vállalatoknak folyamatosan keresniük kell azokat a módszereket és technikákat, amelyekkel növelni tudják hatékonyságukat és javítani tudják üzleti teljesítményüket a piacon. A „Folyamatfejlesztés lépései” nem csak egy útmutatót kínál ehhez, hanem egy jól bevált tervet is. Kövesd lépésről lépésre ezt az útmutatót, és fedezd fel, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a cégedből, legyen szó a belső működés javításáról, a költségek csökkentéséről vagy az árbevétel növeléséről. Az alábbiakban bemutatom a folyamatfejlesztés hat alapvető lépését, amelyek segítségével céged a következő szintre léphet.

A folyamatfejlesztés lépéseivel könnyedén növelhető a céged hatékonysága:

 1.   Állapotfelmérés: a folyamatfejlesztő szakértő feltérképezi és dokumentálja a céged jelenlegi működését:
 •       milyen folyamataid vannak
 •       hogyan kapcsolódnak egymáshoz ezek a folyamatok
 •       hogyan mérhetők a folyamataid
 •       hány ember működteti őket
 •       melyik folyamaton szeretnél te fejleszteni
 1.   Mit szeretnél elérni? Mi a cél? Konkrét célokat határozz meg például hány százalékkal akarod növelni az árbevételedet vagy csökkenteni a költségeidet.

 

 1.   Folyamatelemzés: a folyamatfejlesztő szakértő átvizsgálja a folyamataidat és javaslatot tesz arra, melyiket hogyan kell módosítani egyrészt az általad meghatározott cél, másrészt a kiszámítható és hatékony működés szempontjából.

 

 1.   Az elkészült folyamatfejlesztés javaslatokat a folyamatfejlesztő szakértővel közösen és részletesen átbeszélitek. Ennek megfelelően a folyamatfejlesztési szakértő összeállít egy megvalósítási tervet.
 2.   A megvalósítási terv alapján a folyamatfejlesztés lépéseit meg kell valósítani:
 •       kommunikálni kell a munkatársak felé a változásokat és az ő szerepüket
 •       meg kell tanítani a munkatársaknak az módosított munkafolyamatokat
 1.   A mérési szempontok alapján folyamatosan mérni kell az javított folyamatok hatékonyságát. Ha szükséges, tovább kell finomhangolni őket.

Baksa Zsuzsanna vagyok. Folyamatfejlesztés specialista. Az alapoktól teszem rendbe az üzleti folyamataidat úgy, hogy részletes pillanatfelvételt készítek a céged működéséről, megmutatom, mit és hogyan szervezz át, hogyan fejleszd a folyamataidat a költséghatékony működéshez. Megtalálom a számodra és a vállalkozásod számára legmegfelelőbb megoldást erre. Nemcsak megoldást javaslok, hanem a megvalósításban is támogatlak.

Folyamatfejlesztés lépései – így növeld céged hatékonyságát!

8 thoughts on “Folyamatfejlesztés lépései – így növeld céged hatékonyságát!

 1. Hi there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 2. I keep listening to the news broadcast talk about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top