Meghatároztad a jövő évi céljaidat, elkészült a feladatlista a határidőkkel. Jöhet az erőforrás tervezés!

erőforrás tercezés

Évtervezés kisokos 3.

Az erőforrás tervezés célja, hogy biztosítsuk a feladatok elvégzéséhez szükséges erőforrásokat és azok optimális kihasználását. Az erőforrások többfélék, magukban foglalhatják az embereket, pénzügyi forrásokat, az időt, a technológiát és egyéb eszközöket is.

 1. Az emberi erőforrás azokat a kollégákat jelenti, akik a napi munkájuk mellett vagy annak részeként végzik el a célok megvalósításához szükséges feladatok. Az emberi erőforrás tervezésnél azt vizsgáld meg,
  • mennyi időt kíván a kollégáktól ezeknek a feladatoknak az elvégzése
  • beilleszthetők-e a napi munkájukba ezek a feladatok
  • szükséges-e új munkatársakat bevonnod a feladatok elvégzésébe vagy elegendő a feladatok átszervezése
  • ha új munkatársakra van szükség, ez mekkora plusz költséggel jár
  • rendelkeznek-e a kollégák a feladat elvégzéséhez szükséges szaktudással.
 2. A humán erőforrás tervezés mellett azt is elemezd ki, kell-e plusz eszközökbe, gépekbe beruháznod illetve szükséges-e több alapanyagot beszerezned. Például, ha gyártó céged van és egy új termék gyártása és bevezetése a kitűzött cél, vizsgáld meg, a meglévő gépeiddel, eszközeiddel ezt meg tudod-e ezt valósítani. Ha igen, nézd meg, mennyivel nőnek a működési költségeid. Ha nem, készíts kalkulációt mekkora a várható beruházási költsége az új eszközöknek.
 3. A pénzügyi források tervezése során minden költséget figyelembe kell venned, ami a humán és az eszköz, alapanyag tervezésnél felmerül.
 4. Ne feledkezz meg az idő tervezéséről sem, mivel a célok eléréséhez kulcsfontosságú a pontos időterv:
  • mennyi ideig tart az egyes feladatok elvégzése, ez befolyásolja-e a határidőket
  • milyen hosszú folyamat az egyes eszközök beszerzése
  • vannak-e időbeli függőségek a feladatok között.

Az erőforrás tervezés szervesen kapcsolódik a célok eléréséhez szükséges feladatok meghatározásához. Célszerű egy időben elvégezned őket.

Az évtervezés nehezen sztenderdizálható. Nincs két egyforma vállalkozás. Mi az egyedi, az adott vállalkozásra szabott évtervezésben hiszünk. Beszélgessünk arról, mi hogyan segítünk neked az évtervezésben: Írj nekünk!

Meghatároztad a jövő évi céljaidat, elkészült a feladatlista a határidőkkel. Jöhet az erőforrás tervezés!

4 thoughts on “Meghatároztad a jövő évi céljaidat, elkészült a feladatlista a határidőkkel. Jöhet az erőforrás tervezés!

 1. you are truly a just right webmaster The site loading speed is incredible It kind of feels that youre doing any distinctive trick In addition The contents are masterwork you have done a great activity in this matter

 2. certainly like your website but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to inform the reality nevertheless I will definitely come back again

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top