Tervezhető, nyugodt munkanapokat szeretnél?

Tervezhető hétköznapok

Napi rutinfeladatok, excel fájlok, kimutatások, prezentációk, számlák. Rohanás, kapkodás, éjszakai és hétvégi munka, idegeskedés. Pedig mindez elkerülhető lenne. Cégvezetőként te is bizonyára jól ismered a felsorolt időrabló rutinfeladatokat, amiket nem szeretsz, halogatsz, tehernek érzel . Pontosan ezek azok a feladatok, amiket egy virtuális asszisztensnek ki tudsz szervezni.

tehermentesítés

Léteznek magyar virtuális asszisztensek?

Igen! Ma már egyre többen kínálnak Magyarországon is virtuális asszisztens szolgáltatásokat, viszont nehéz akár csak megközelítő statisztikát is mondani, hány virtuális asszisztens, azaz VA tevékenykedik. Sokan ugyanis csak részmunkaidőben dolgoznak virtuális asszisztensként ráadásul vannak,  akik nem is nevezik magukat VA-nak. Indíthatsz Google keresést, vagy összeszámolhatod az Upworkön és az Indeeden hány VA hirdeti a szolgáltatásait, de ezekből a számokból nehezen lehet megmondani, hányan is dolgoznak aktív virtuális asszisztensként.

A pontos számoknál sokkal érdekesebb statisztikákat találhatsz ellenben a vamagyarország oldalán. Ők 2017 óta évente készítenek felmérést a magyar virtuális asszisztensekről.

Milyenek a magyar VA-k? Mit kell tudni a magyar virtuális asszisztensekről?

Milyen végzettséggel rendelkeznek, milyen területeken nyújtanak szolgáltatást, milyen nyelveket beszélnek, hogyan biztosítják, hogy maximálisan szolgálják ki ügyfeleiket, milyen díjszabást alkalmaznak  a magyar VA-k?

A vamagyarország   2020-as felmérésében 102-en vallották magukat virtuális asszisztensnek.  Ez a szám 2019-ben 71 volt.

Közülük

  • 77% rendelkezik felsőfokú végzettséggel
  • a legtöbben közösségi média menedzsmenttel, személyi asszisztenciával és ügyviteli munkák elvégzésével foglalkoznak
  • 65 % aktívan beszél nyelveket
  • több, mint 50% maximum 5 ügyféllel dolgozik, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani
  • 63% 2000 és 4000 Ft közötti óradíjjal dolgozik
Kik a v irtuális asszisztensek

Miért is érdemes virtuális asszisztenssel dolgozni?

Időt nyersz, mert tehermentesítenek, pénzt takarítasz meg, mert csak az elvégzett munkáért fizetsz, amit költségként elszámolhatsz, ráadásul nem kell járulékot, szabadságot fizetned. A virtuális asszisztens a saját eszközeit, infrastruktúráját használja, ezért nem kell irodát és munkaeszközt biztosítanod részére.

Ha szeretnél többet megtudni, hogyan tudja egy virtuális asszisztens támogatni a vállalkozásodat, írj nekem.

Tervezhető, nyugodt munkanapokat szeretnél?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top