Folyamatfejlesztés és fotózás?

Hogyan kapcsolódik a folyamatfejlesztés és a fotózás egymáshoz? Logikusan. J

A legtöbb folyamatfejlesztés-projektem során kiderül, hogy a cégvezetőnek vagy nincs közösségi média profilja vagy ha van, gyenge minőségű, homályos  fotót tesz ki rá. A konzultációkon ilyenkor az ügyféllel közösen megállapítjuk, hogy nem elég csak belülről rendbe rakni egy céget, de megkerülhetetlen, hogy a közösségi média felületek és a weboldal is tükrözzék a vezető és a cég értékeit. Ehhez viszont professzionális fotók kellenek.

Sok szeretettel mutatom be nektek együttműködő partneremet, Halász Judit fényképészt, énképezőt.

Szenvedélyem a portréfotózás. Nagyon sok és sokféle embert fotóztam már a pályám során. Mindig az igazit kerestem minden arc mögött. Mindig az a cél, hogy az igazi tekintetet, az igazi személyiséget kapjam lencsevégre. A munkám során rájöttem arra, hogy az emberek vastag páncélban, vastag álarc mögött érkeznek meg a fotóstúdióba.

Az emberek többsége nem szereti, ha fotózzák. Sokan még a tükörben sem szívesen látják magukat viszont. Nagyon alacsony az önértékelési szintjük, az énképüket sötét szemüveg mögül szemlélik. Ennek nagyon sok oka lehet, legtöbbször gyerekkori traumákban keresendő, de később, felnőtt korban is keletkezhetnek olyan elakadások, amiknek eredményeképpen negatívan, torzan látják a saját énképünket. Ezek az emberek nem tartják magukat sem fotogénnek, sem szépnek, végsősoron szerethetőnek sem. Az alacsony önértékelésből fakadóan nehezen érvényesülnek az életben, önbizalomhiánnyal küzdenek.

Nekem az a célom, hogy ezt a negatív szemüveget és az álarcukat letegyék, nem csak egy fotózás erejéig, hanem minden olyan helyzetben, amikor reflektorfénybe kerülnek, és bátran, önmagukat ismerve és felvállalva álljanak ki a közönség elé (legyen szó fotózásról, videózásról, céges meetingen prezentáció tartásáról vagy előadás tartásáról egy konferencián). Segíteni szeretnék nekik, hogy meglássák magukban azt a szépet, amit én mindig látok bennük, amint belépnek a stúdióba. Ez a szándék hívta életre az Énképezés módszert.

Az Énképezés módszerem ötvözi a coaching elemeit és a fotózás technikáját. Hozzásegíti a portréalanyt ahhoz, hogy megtanulja, hogy hogyan tegye le az álarcát, és hogyan használja ezt minden jövőbeni helyzetben is, amikor nagyobb figyelem irányul rá. Nagy tehertől szabadul meg az, aki így – sötét szemüveg és páncél nélkül – éli az életét, mert olyan energiákat szabadít fel magában, amiket korábban az alacsony önértékelése miatt feleslegesen pazarolt szégyenkezésre, takargatásra, negatív gondolatokra.

Szeretem az embereket fotózni szeretem látni amikor kinyílnak, látni és lefotózni amikor beengednek a páncéljuk mögé és megmutatják az igazi valójukat, önmagukat. Szeretem látni, amikor viszontlátják magukat ezeken a fotókon és elégedettek. Megérkeznek önmagukba. Ezért csinálom, ez az én misszióm.

Folyamatfejlesztés és fotózás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top